Influensafare: Hvordan forebygge best mulig?

Visste du at en skjærefjøl av tre kan holde influensaviruset A(H1N1) i live dobbelt så lenge som en skjærefjøl av rustfritt stål eller plast? I følge en ny studie gjort av American Journal of Infection Control kan viruset leve på treoverflater i hele 48 timer.

Til ABC Nyheter sier Ann Mari Østtorp i Antibac AS at det ikke er grunn til å unngå å bruke treflater i hjemmet, men at det er viktig å sørge for tilstrekkelig rengjøring.

- Overflater som er i nær kontakt med mat og hender bør være rene før bruk og bør vaskes like grundig med såpe og vann etter bruk. På andre overflater holder det med rengjøring en til to ganger per uke.

Baderom kan rengjøres én til to ganger i uka, men er det sykdom i huset er det lurt å ta noen forholdsregler. 

- Da anbefaler vi å bruke overflatedesinfeksjon på toalett, bad, kjøkken og felles berøringspunkter i hjemmet. Husk også å skille på tannbørster og håndklær på badet, råder Østtorp.

De overflater som man tar på med hendene er utsatt for smitte.

- Dørhåndtak, håndtaket på kjøleskapet, håndtak på skuffer og skap, kjøkkenbenk, kjøkkenutstyr, barnestoler og stuebord er eksempler på punkter du bør være obs på. I tillegg bør en sørge for at mobiler, nettbrett, fjernkontroller og annet utstyr er frie for bakterier, sier hun.

God håndhygiene gjelder daglig. Du kan se våre Antibac-produkter på denne siden: http://butikk.folkehjelp.no/categories/antibac

Dersom du skal ut og reise kan vi også anbefale reisepakken Travel Kit. Den inneholder blant annet hånddesinfeksjon fra Antibac i tillegg til mange andre nyttige ting for reisen.

Kilde:
http://www.abcnyheter.no/livet/2015/01/08/215331/en-av-disse-er-dobbelt-sa-smittefarlig-som-den-andre

Kommentarer