Hvordan kan du tjene penger til russefeiringen? Her er en mulighet!

29 jenter fra Lørenskog VGS bestemte seg nesten første skoledag for at de ville satse sammen frem til russefeiringen i 2015. Og at de har satset er det ingen tvil om. Tidlig laget de regler, de fordelte ansvar, de var helt klare på hvor høyt de ville satse, og med det måtte de lage et felles budsjett. For som du vet; å være russ koster mye penger.

Foreldrene til denne gjengen var krystallklare: «Penger til russefeiringen må du skaffe deg selv!» Og det har de virkelig gjort. Noen av jentene har ekstra jobber ved siden av skolen, og de har noen sponsorer som selvfølgelig kommer godt med. Men i hovedsak har de tjent penger på ulike dugnader. Vi snakker om Russebussen Santa Maria.

En av jentene på Santa Maria tok kontakt med oss for å forhøre seg om mulighetene om dugnad. Vi i Norsk Folkehjelp svarte selvfølgelig ja til dette, og resultatet ble en suksess. Jentene valgte å satse på å selge førstehjelpsutstyr til tur og fritid. De solgte til familie, venner, naboer, kollegaer til familiemedlemmer, og ellers til andre kjente.Opplegget er enkelt: De solgte en vare til kr. 200,-. Av disse fikk Santa Maria kr. 100,- i fortjeneste. Sånn blir det fort penger av, og ikke så rent lite heller.

Thea Ruud på Santa Maria sier: «For oss var det viktig å samarbeide med en seriøs bedrift, og Norsk Folkehjelp er jo seriøse. Dessuten kunne vi returnere de varene vi ikke fikk solgt, selvfølgelig innen for en tidsramme. En liten førstehjelpspakke passer egentlig til alle, det er noe alle trenger. Også var fortjenesten bra, og det liker vi».

Her er regnestykket:
Alle jentene på Santa Maria selger 10 førstehjelpspakker, da er fortjenesten pr jente kr. 1.000,-. Med 29 jenter blir fortjenesten kr. 29.000,-!

Det er mye penger, det er trygt, og du er med på å støtte Norsk Folkehjelp. 

Russ 2015, 2016 og 2017; velkommen til et samarbeid med oss!

Les mer om Norsk Folkehjelp Dugnad her.

Kommentarer