Førstehjelp på din telefon

Det finnes mange nyttige apper for smarttelefoner som kan være hendige når uhellet er ute. Vi har valgt å gå igjennom en håndfull apper, men det finnes mange flere. Har du en favoritt?

Hjelp 113-GPS
Den må ha tilgang til GPS og adresseboken din for å kunne vise din posisjon under samtale. Det denne appen gjør er rett og slett å finne din posisjon. Den har også en knapp for å ringe 1-1-3 direkte. Når uhellet er ute er det ikke sikkert at du er på en bestemt gateadresse. Kanskje er du ute i skogen eller på fjellet. Når du ringer får du opp din posisjon i appen, og kan fortelle nødsentralen hvor du er. Dette er en enkelt og grei app som har to funksjoner, er intuitiv og lett å bruke for alle.

https://itunes.apple.com/no/app/hjelp-113-gps/id363739748?mt=8

iMEDI24
Denne appen gir deg mulighet til å kontakte 1-1-3 eller 1-1-2 med et enkelt tastetrykk. Denne appen tilpasser seg også det aktuelle landet du måtte befinne deg i, og ringer nødsentralen i det landet. En  SMS melding med din posisjon og nøyaktighet vil duke opp på skjermen når du ringer nødsentralen. Det vil samtidig gå ut en SMS til din nærmeste pårørende med varsel om hvor du befinner deg og at du er i en nødsituasjon. Medisinsk informasjon, som du har lagt inn i forkant, vil bli sendt til iMEDI24 sammen med din posisjon. Denne informasjonen blir videresendt til nødsentralen (fungerer foreløpig bare i Norge). Et pushvarsel med en alarmlyd blir sendt til din mobil og en beskjed vil komme opp på skjermen din. Når medisinsk personell ankommer stedet vil mobilen vise medisinsk informasjon på språket I det aktuelle landet. Alt dette gjelder også dersom du kontakter politi via appen, med unntak av pushvarslingen. Minuset med denne appen er at du må registrere deg for å ta den i bruk, og det krever noe tid å sette seg inn i funksjonene. Det finnes også ekstrafunksjoner som du må betale for.

https://itunes.apple.com/no/app/imedi24/id441242938?mt=8

Legevakthåndboken
Legevakthåndboken er en praktisk håndbok som gir helsepersonell beslutningsstøtte og behandlingsråd på legevakt. Denne appen er i all hovedsak et oppslagsverk hvor du kan søke eller lete opp ulike skader, symptomer og tiltak som bør gjøres. Innholdet er oversiktlig og delt inn i kategorier.

https://itunes.apple.com/no/app/legevakthandboken/id584325396?mt=8

Redd liv
Denne appen viser deg hvordan du utfører hjertekompresjoner på spedbarn, barn og voksne. Den går ikke i dybden, men fungerer mer som en guide hvis uhellet skulle være ute. Vi anbefaler at man gjennomfører et førstehjelpskurs for å lære hjerte-lungeredning skikkelig. Appen har også en funksjon for å ringe 1-1-3.

https://itunes.apple.com/no/app/redd-liv/id609435455?mt=8

Kommentarer